Lancier 987

Lancier 987 är den enda i Sverige stationerade hingsten som har en avkomma som placerat sig på individuell medaljplats i Olympiska Spelen!


Lancier 987 är själv en holsteinare som tävlade svår klass redan som 6-åring och fick Elit i Danmark som 11-åring. Han har nio godkända söner utspridda i Europa som varit i täten vid sina bruksprov, t ex Lando DH 430, Landmark DH 431, Looping 876 och Liberty Dane DVH 514. Lancier har flera diplom och klass 1-döttrar, flera avkommor högt placerade i kvalitetstävlan och många avkommor i msv och svår klass. Lancier 987 har som högst legat på plats 35 i listan över världens ledande hoppförärvare.


Härstamning

Siste Landgraf-sonen i Sverige!

Fadern Landgraf är en legend och den viktigaste hingsten i Holsteineraveln någonsin. Han har lämnat mängder av avkommor i grand prix i alla discipliner, segrare i alla mästerskap, mängder av godkända söner och statspremieston. Modern Esmarin har förutom Lancier och 3 stambokförda döttrar lämnat ytterligare 2 söner i svår klass hoppning, 2 i MSV hoppning samt en i MSV dressyr. Morfadern Wahnfried är en framstående stoproducent och är morfar till bl a Sandro och VM-vinnaren Lianos. Kombinationen Landgraf – Wahnfried är känd som en golden cross, dvs. en mycket förvärvningssäker kombination, något som visat sig stämma även i Lanciers fall! Lancier har 37,5 % fullblod i de första tre leden.


Avkommor

Sonen Lando blev år 2000 holländsk mästare och vann individuellt silver i OS i Sydney under Albert Voorn. 2001 placerade han sig 2: a i tyska mästerskapen under Otto Becker och var fortfarande i full tävlan 2006. I Geras Championat der Stadt(1.50-hoppning) slog de Meredith Michaels och Shutterfly med över 1,5 sekund! Tillsammans med Otto Becker har han nu vunnit mer än 300 000 €. Lando är godkänd i de flesta större avelsförbunden inklusive Selle Francais. Lando verkar på Beligneux le Haras i Frankrike. 2001 blev Linette e. Lancier 987 4:a i Danska mästerskapen. Liva, Lanco och Leonhardt tävlar framgångsrikt tom svår klass i hoppning. Han har även sonen Lord Jameson Lukas som återfinns på världsrankinglistan i dressyr med segrar i Grand Prix.

Betäckningsinformation 2009

Lancier avled den 19/3. Det finns ett begränsat lager av fryst semin. Kontakta oss för mer info.

Lancierföl     Lando